fbpx

Mattopesula ja mattohuolto

Palveleva mattopesula

Mattopalvelun oma mattopesula huolehtii mattojen pesusta sekä tarvittaessa niiden kunnostuksesta ja huollosta. Pesemme kaiken laatuisia mattoja niille soveltuvilla pesutekniikoilla.  Mattopesulamme sijaitsee Hausjärven Oitissa josta palvelemme lähialueitamme; Uuttamaata, Hämettä sekä Pirkanmaata. Tutustu mattojen vastaanottopisteisiimme.

Kuljetus- ja noutopalvelumme

Noudamme likaiset matot pois sekä palautamme puhtaat sopimuksen mukaisesti. Suunnittelemme ajoreittimme siten että turhia ajokilometrejä eikä päästöjä syntyisi.  Kuljettajamme osaavat myös auttaa ja neuvoa mattoasioissa.

Yksilöllinen pesu

Kaikilla matoilla on omat pesuohjeensa ja käsintehdyn arvomaton pesu vaatii erityistä ammattitaitoa ja osaamista. Tutkimme matot aina ennen pesua ja kartoitamme mahdolliset korjaus- ja huoltotarpeet.  Jos mattosi ei kestä pesua tai vaatii muuta huoltoa, teemme siitä toimenpide-ehdotuksen.

Löydät vastaanottopisteemme Askolasta ja Klaukkalasta.

Klaukkala

Klaukkalan Pesula Lahnuksentie 21, 01840 KLAUKKALA P. 09 8796969 www.klaukkalanpesula.com

Askola

Askolan Puhti Mäntyrinteentie 4, 07500 ASKOLA P. 045 1382303 www.askolanpuhti.net

Täyden palvelun

MATTOPESULA

OHJEITA PESUUN

Mitkä matot voi pestä?

Useimmat matot ovat pestävissä. Poikkeuksina löytyy joitain uudempia mattoja, joita ei ole valmistettua kestämään pesua. Arvioimme aina kaikkien meille saapuvien mattojen pesukestävyyden erikseen ja olemme tarvittaessa yhteydessä asiakkaaseen, jos matto ei ole pestävissä tai vaatii erityistoimenpiteitä.

Villamatot

Meillä on osaaminen villamattojen pesuun ja kuivatukseen.

Itämaiset matot

Arvioimme aina ennen pesua mattosi pesukestävyyden.

Karvamatot

Pestään pesuohjeen tai maton materiaalin mukaisesti.

Räsymatot

Pestään konepesussa, jossa lika irtoaa tehokkaasti.

Vinkkejä mattojen huoltoon

Villa

Villa hylkii luonnostaan likaa ja on siksi helppohoitoinen mattojen materiaali esimerkiksi koira- ja lapsiperheissä.  Vesipesua ei villamatolle kannata itse tehdä, mutta lumipesu onnistuu talvipakkasella. Anna maton jäähtyä hetki ulkona, ettei lumi sula mattoon. Ravistele ja kierittele mattoa puhtaassa lumessa. Ravista ja harjaa lopuksi lumet pois.

Silkki

Silkkimatto on helppohoitoinen, sillä se hylkii pölyä ja likaa. Silkkimaton voi puhdistaa imuroimalla aina myötäkarvaan, tamppausta ei tarvita.

Jos matolle kaatuu nestettä, imeytetä lika heti matolta talouspaperiin tai huokoiseen liinaan ja pyyhi lopuksi kevyesti kostealla liinalla. Jos matolla on kuivunutta kiinteää likaa, sen voi  poistaa kevyesti rapsuttamalla.

Sisal

Sisalmatto on luonnonkuitua ja  ominaisuuksiltaan antistaattista, joten matto ei ime itseensä pölyä. Maton puhdistus onnistuu imuroimalla säännöllisesti sileällä suukappaleella. Puhdista aina mattoon tulevat tahrat mahdollisimman pian. Puhdistamiseen voit käyttää puhdasta valkoista (tai värjäämätöntä) liinaa, pyyhi varovasti, älä hankaa!

Kookos

Kookos on kasvikuitua ja kookosmaton peruspuhdistukseksi suositellaan säännöllistä imurointia imurin
harjasuulakkeella. Paikalliset tahrat voit pyyhkiä kostealla pyyhkeellä (vaalea tai väriä päästämätön) ja
tarvittaessa puhdistamiseen voi käyttää myös mietoa saippuaa, mutta vältä kovaa hankaamista. Kuivuneet tahrat voi puhdistaa varovasti raaputtaen.